Om Anna Ministries

church_704

Anna Ministries er en stiftelse (registrert i India i 1999) som er beskjeftiget med hjelpearbeid med et primært fokus på barn, fattige og syke. Barnehjemmet ligger i landsbyen Ubalanka nær byen Rajahmundry. I tillegg har vi dagsentre i flere andre landsbyer.

Styret i Norge består av Solfrid Svendsen, Kari Justvik, Mona Helene Ramstad,  Andreas Stangenes og Harald Øksnes

Anna Ministries er fra 2009 registrert i Brønnøysundregistrene som en forening i Norge
med organisasjonsnr. 992 238 313.

Litt historikk:

Under et besøk i landsbyen Ubalanka i India i 1997, møtte vi Mrs. Krupavathi og hennes sønn og svigerdatter.  Fru Krupavathi hadde vært rektor på barneskolen i landsbyen.  Hun var nå pensjonert, og hadde 3 fattige barn som hun tok seg av, boende hos seg.  Fru Krupavathi og hennes sønn, Mr. I.E. Kumar, en ung mann på ca. 26 år, hadde lenge ønsket å ta seg av flere av de mange fattige barna i området, men hadde ikke hatt midler. – Ordene fra Matteus 25 stod klart for oss:

«For jeg var sulten og dere ga meg mat, jeg var tørst og dere ga meg drikke, jeg var fremmed og dere tok imot meg, jeg var uten klær og dere kledde meg, jeg var syk og dere så til meg,  jeg var i fengsel og dere besøkte meg».

Vi inngikk da avtale med dem om at vi skulle sende kr. 2.000 pr. måned fra Norge.  Det skulle dekke utgiftene for 20 barn i en måned.  Etter en tid ble støtten utvidet til å gjelde 30 barn –

Endel av barna var foreldreløse, og vi kom i behov av en bygning.  Vi fikk kjøpt ei tomt, og barnehjemmet ble bygd, innviet og tatt i bruk i 1999.

Etterhvert var det flere her hjemme som kontaktet oss og ønsket å bli faddere eller støtte oss økonomisk. På den måten har vi kunnet utvide arbeidet, slik at vi i tillegg til barnehjemmet har opprettet

 • Dagsentere i landsbyene omkring Ubalanka
 • Årlige sykurs over 10 måneder for fattige kvinner uten inntekt og utdannelse
 • Årlige bibelskolekurs over 10 måneder
 • Barneskole (kristen) fra Kindergarten til 4. klasse (Telugu)
 • English medium School (kristen) fra Kindergarten til 5. klasse (foreløpig)
 • Litt økonomisk støtte til en del fattige pastorer/evangelister/menigheter
 • Medisiner til spedalske og hivsmittede
 • Diverse operasjoner:  Spesielt hareskår – samt andre misdannelser
 • Nødhjelp/katastrofehjelp/flom/brann
 • Utdeling av ris og grønnsaker til en del blinde og gamle/syke
 • Klinikk / Mor/barn klinikk –  Alm. konsultasjoner – Forebyggende virksomhet (åpnet september 2009)

Kontonummeret vårt er: 6321.05.02124.

Hvorfor navnet Anna Ministries

Mange har spurt oss hvorfor stiftelsen heter Anna Ministries – hvorfor Anna?   Dette navnet ble valgt fordi moren til Solfrid heter Anna.  Videre ønsket vi å ha et bibelsk tilsnitt til navnet – og Lukas forteller om profetinnen Anna (i kap.2)

Fadderordningen

Alt av penger som kommer inn via fadderordningen går uavkortet til barna. Det er behov for flere faddere og flere står på liste for å motta støtte slik at de kan ta seg en utdanning. Har du mulighet til å støtte en eller flere så er vi og barna svært takknemelige for det. Se her for mer informasjon.