Senteret vårt i Ubalanka

orphanage__barnhjem_annaministries

Ubalanka

Takket være sponsorer og gode støttespillere, er senteret vårt i Ubalanka en velsignelse for mange barn og voksne. Fra dette senteret drives Anna Ministries, og ca 90 barn får mat og leksehjelp her. Tidligere drev vi barnehjem her, men det ble avviklet i 2018. Det bor barn her som har behov for hjelp i en overgangsperiode f.eks. hvis de mister en eller begge foreldre.

Ca. 90 barn får sine måltider og utdanning i Ubalanka. Alle barna kommer fra familier med problemer, og mange har mistet en eller begge foreldre.

For kr. 300,- pr. måned får hvert barn to måltider daglig på virkedager,  nye klær en gang i året og to skoleuniformer, samt skolemateriell og hjelp til lekselesing hver skoledag. Det siste anser vi svært viktig fordi mange har foresatte som er analfabeter eller ikke har gått så mange år på skole. 

Alle innsamlede midler går uavkortet til arbeidet i India. Anna Ministries har ingen administrative kostnader som betales av innsamlede midler.

Våre reiser til India betales privat.

Barnehjemmet som ble avviklet i 2018

Etter hvert som tiden har gått, har vi lært mer om folket og kulturen i området vi holder til i. Det har ført til at vi fra høsten 2018 gjorde noen endringer.  Vi har alltid tenkt at det beste for de foreldreløse barna som oftest er å bo hos slektninger – helst i sin egen landsby og det miljøet de var vokst opp i.  Vi gjorde noen undersøkelser – og det viste seg at barna som bodde på barnehjemmet, var velkommen til å bo hos slektninger når de fikk støtte fra oss.  I realiteten ble endringen bare et annet sted å sove og å være overgitt til omsorg fra egen familie istedenfor ansatte på barnehjemmet.  De ansatte i Anna Ministries er fremdeles involvert i hvordan barnet har det, også hvordan barnets familie har det, og det hender til tider at vi gir hjelp til andre i barnets familie når noe spesielt skjer.

Det hender jo at slektninger kvier seg for å ta inn et nytt medlem i familien, så derfor har vi av og til noen barn boende på barnehjemmet, til tider også  hos lederne på et av dagsentrene, til familien kommer på banen.  Det går som regel ikke så veldig lang tid etter at en akutt situasjon oppstår, før familien melder seg.